Eten met de Enjera: een zuurdesem pannenkoek
-
Azmarino is een Oost –Afrikaans restaurant met unieke gerechten uit Eritrea en Ethiopië. We hebben een ruime keuze uit vleesgerechten en vegetarische specialiteiten. Deze worden naar traditie bereid in mild of pittig gekruide sauzen.
Mek, uw chef en gastheer, heeft een uiteenlopende selectie gemaakt van verschillende gerechten. De gerechten worden op een grote schaal geserveerd met een zuurdesem pannenkoek: de Enjera. Die wordt gebruikt om de gerechten mee te eten. U scheurt een stukje af, en rolt daar de gerechten in. In Azmarino mag je dus gewoon met de handen eten!
Biologische teff: supergezond en glutenvrij!
We maken de Enjera met biologische teff: een Ethiopisch oergraan dat rijk is aan voedingsvezels en vitamines. Teff is daarnaast glutenvrij. De Ethiopische atleten Haile Gebrselassie en Kenenisa Bekele schrijven zelfs hun successen toe aan het eten van teff!
We serveren daarnaast Afrikaans bier dat uit een kalebas wordt gedronken. Dit alles laten we vergezeld gaan met hartelijke Oost-Afrikaanse gastvrijheid.