Over Ons

Welkom bij Azmarino, waar Oost-Afrikaanse smaken samenkomen in unieke gerechten uit Eritrea en Ethiopië.

Ons Verhaal

Azmarino is meer dan een restaurant; het is een culinaire reis door de rijke tradities van Oost-Afrika. Ontdek een uitgebreide selectie vleesgerechten en vegetarische specialiteiten, liefdevol bereid door Chef Mek volgens authentieke recepten met milde of pittig gekruide sauzen.

Authentieke Smaakbeleving

Proef de rijkdom van Oost-Afrikaanse smaken in elk gerecht.

Ruime Keuze

Van hartige vleesgerechten tot verrukkelijke vegetarische opties.

Specialiteiten

Proef de authentieke smaken van Ethiopië bij Azmarino, waar we trots onze twee kenmerkende specialiteiten presenteren: Sambussa en Injera.

Injera

De Essentie van Ethiopisch Genieten

Sambussa

Een Knapperige Verleiding

Ons Team

Ontmoet het gepassioneerde team van Azmarino, onder leiding van Chef Mekonnen Ykeallo. Samen zetten we de rijke tradities van Eritrea en Ethiopië om in culinaire meesterwerken, waar gastvrijheid en liefde voor smaak samenkomen.

Thuiskomen in Ethiopische Sferen.

In Ethiopië omarmde Meks huis de betoverende geur van keywot, een traditierijk rundvleesgerecht. Zijn moeder, te midden van pruttelende pannen, nodigde iedereen gastvrij uit. Voor haar was eten meer dan voeding; het verenigde.

Dit dagelijkse ritueel bevestigde dat eten niet enkel over keywot ging, maar vooral over samenzijn en thuiskomen, onvindbaar op een menukaart.

Na zijn reis naar Nederland wilde Mek die plek opnieuw laten bloeien. Zo ontstond Azmarino, waar de geuren en smaken van Ethiopië samenkomen. Het is geen gewoon restaurant; het is het kloppende hart van de straat, waar buurtbewoners, Amsterdammers en wereldreizigers samenkomen voor de essentie van thuis, gedeeld via heerlijk eten en warme gezelligheid.